Bøger

Viser et enkelt resultat

0 comments

 • Birthe (5 år)

  ´Hej Karen, tillykke med springet, håber du får succes med dit projekt og nye liv. Når jeg kommer til Møn, vil jeg kigge ind til dig.

 • Tina Palmgren Mogen (5 år)

  Tak for ord som smukt indrammer det som er så svært at beskrive – at elske og blive elske – altså kærligheden.

 • karen59 (5 år)

  Jeg håber, mit eget fag psykologi ikke er repræsentativt for andre samfunds- og humanvidenskabelige fag. Men en vigtig pointe i erkendelsesteori er vel, at forskeren selv også betyder noget for det sete? Uanset, så kan mange andre fagpersoner meget let være mere vederhæftige end de fleste af de universitetsansatte psykologer.
  Faget psykologi er et meget politisk fag forstået på den måde, at rigtig mange af de universitetsansatte er venstreorienterede og eller så verliebt i én bestemt teori, at intet andet dur, og at de meget belejligt har besluttet sig for deres ‘egen’ teoretiske skole, som udover at påstås metateoretisk også er kendetegnet ved at være marxistisk og eller freudiansk. Så dette med forskerneutrale fund i samfunds- og humanvidenskab … – Der er dog universitetsansatte psykologer, der forsker i neuropsykologi fx, der holder øjet skarpt på målepinden og andres teorier, hvormed de kan falsificere egne fund. Så der er håb.

 • Claus H. Nielsen (5 år)

  Hej Karen. I anledning af en privat diskussion ledte jeg efter nogle grafer, der belyste effekten af regeringens miljøpakke, og din blog var den første, der kom frem, som viste, det jeg ledte efter. Det er dog ikke de miljømæssige aspekter i dit indlæg, jeg føler anledning til at kommentere på. Som forsker (indenfor et helt andet felt) bedrøver det mig lidt, at du finder det så selvfølgeligt, at klimaforskernes politiske holdning afspejles i deres forskning. Du har ret i, at miljøforskning ikke er eksakt videnskab, lige så lidt som fx. meteorologi er det. Hvis du beder en meteorolog om en forudsigelse af vejret, vil han benytte de bedste modeller, han kender og lægge sin professionelle stolthed i at komme med den bedst mulige forudsigelse, uanset hvad han måtte ønske at komme frem til. På samme måde er jeg overbevist om, at de syv omtalte forskere har ageret, uanset politisk overbevisning. Bad du mig om at beregne, om det var muligt for dette land at sende en rumsonde til månen, ville jeg give dig min bedste beregning, uanset at jeg mente, det var et ekstremt tåbeligt projekt.
  Det er indlysende, at en journalist med sine “vinkler” og ordvalg næppe kan undgå at lade sine artikler farve af politisk overbevisning; intet andet forventes heller af nogen. Men du kan med rette forvente af en forsker med høj grad af integritet, uanset forskningsområde, at vedkommende lader sin professionalisme stå over sine politiske holdninger. Man lægger ikke bevidste fejl ind i sine beregninger for at opnå et bestemt resultat, og jeg mener heller ikke, man gør det ubevidst, hvis man har sin faglighed i orden.
  De bedste hilsener,

 • Bo Børgesen (6 år)

  Er helt enig. Forstår ikke, at politikerne ikke fatter problemstillingen. Men det som undre mig allermest er, at normalbegavede muslimske kvinder finder sig i denne nedgørelse og fuldstændige kontrol. KUN deres ageren holder liv i disse stenaldermennesker.

 • Helge Jensen (6 år)

  Du har ‘gjort’ et stort arbejde her Karen. Jeg er enig i afsnit 4, og sætter i den grad ?? ved, hvor meget det er rimelig at tilføre erhvervet i subsidier, som de har været forkælet med i meget lang tid. Derfor stejler jeg nu, hvor det tilfældigt kommer frem, at vandaftagere skal finansiere yderligere kr. over til landbruget, som erstatninger for, at de taber penge ved ikke at kunne gøde mere omkring vandboringer, som de ellers ville have fået mulighed for med den nye landbrugslov. Vi vandforbrugere betaler vandafledningsbidrag for at få renset det spildevand, som vi har produceret, medens landmændene får erstatninger for at undlade at forurene grundvandel. Det er urimeligt. Afslutningsvis morer jeg mig lidt over din karakteristik af Rasmus Jarlov -. rigtig eller forkert har jeg ikke mulighed for at vide, men set i forhold til mine betragtninger over en vis Simon Emil A fra LA. ;-0)
  Mange hilsener ……

 • karen59 (6 år)

  Jeg har undervist i statistik på Københavns Universitet og kender både styrker og svagheder ved at anvende statistik. De fleste lægfolk har som du mest blik for, at man ‘skal være varsom’ med at bruge statistik og forbiser i mit eksempel her om voldtægter, at det også er tvivlsomt, om indvandrerkvinder anmelder voldtægt lige så hyppigt som danske kvinder. Så hver tredje voldtægt begået af en indvandrermand kan vise sig reelt at være for lavt sat. Måske er det hver anden.

 • René Scarpa (6 år)

  Hej Karen
  Interessante betragtninger.
  Jeg falder dog over din fortolkning af statistikker. Når du påstår at hver 3de voldtægt begås af en indvandrer, fortolker du det i en retning jeg ikke bryder mig om, idet statistikken omhandler dømte gerningsmænd, men ikke siger noget om den reelle antal af voldtægter, herunder også de uanmeldte. Statistikken kunne jo, i stedet, fortolkes som en øget tendens til lettere at anmelde manden hvis han er af andet etnisk herkomst og en tendens fra domstolene til, oftere, at dømme indvandrer. En fortolkning i denne retning kunne derimod tyde på racisme. Man skal være varsom i brugen af statistikker, for hvis vi følger dem i USA f.eks., kunne en fortolkning af fordeling af fængselsindsatte både udlægges som: 90% af alle afroamerikaner er forbrydere el.: Politiet og domstolene er racistiske og forfølger næsten kun de sorte.
  Statistikker er et yders mangelfuldt redskab som oftest, el. altid, bruges politisk.
  Kh
  René

 • Helge Jensen (6 år)

  Er det ikke blot endnu et udtryk for den egoisme, der udvises fra begge køn, og som i stigende grad er ved at ‘forgifte’ vort (gamle) samfund.
  At elske sig selv, er vel ikke problemet. 30 % bor alene. Mange af dem er sig selv nok.

 • karen59 (6 år)

  Ja, så gør du selvfølgelig dét, noget helt andet, der giver mening for dig.

  Jeg beskriver med mit eget eksempel, som lige så godt kunne være at strikke, at læse, at tale med min mand, at spise med min familie, at skrive, at tale med en gammel ven, hvor ofte vores tanker om fremtid optager os, så vi overser her og nu, hvor livet sker. Hvor tiden går. Til tiden ikke går længere. Fordi det er slut.

 • Håkon Nielsen (6 år)

  Hmm hvis jeg nu hellere vil noget andet end havevandring, eller Exelark, men noget helt andet der giver mig mening?

  Tror der er forskellige faser i livet, og nu er du i “gåtur i haven” fasen, og fint med det, dog tror jeg at du ville være et andet sted, hvis ikke du havde gennemlevet de andre faser.

  Det vigtigste vi kan lære, er at leve hele livet, med det der betyder noget lige NU!

  Sorry lidt (lomme) filosofiske tanker fra “langt ude på landet” i Vietnam.

 • Kurt Birger Hansen (6 år)

  Tak Karen for endnu en intelligent klumme. Den ikke blot udvider debatfeltet, men samler det også igen. Nemlig i din afslutning, hvor behovet for en reformation af islam understreges.
  Som soldat har jeg ligesom du set, hvad der sker for mindre og etnisk betragtet skrøbelige stater, når den etniske og meget ofte religiøse balance ændres. Eksempelvis i Makedonien i perioden fra 1993 – nu. Tilsvarende i Kosovo, hvor befolkningsstørrelsen svarer nogenlunde til, hvad vi har her i Danmark.
  For mig som menneske er det skræmmende hvad der er sket i denne periode i blot disse to lande. Men for mig som soldat er det tillige ganske trist at se. Fordi jeg og mine kolleger håbede på noget andet, men samtidig vidste vi inderst inde alligevel, at det ville blive værre. Nu slår de stadig hinanden ihjel – bare langsommere og mere raffineret.
  Og så er jeg igen tilbage ved diskussionen omkring den etniske balance i et samfund, ved de iboende trusler i en monoteistisk religion som islam, og ved din rigtige konklusion om behovet for en reformation af islam.
  Nu håber jeg så, at denne reformation rent faktisk kommer. Men den skulle nødig have sit fysiske udgangspunkt i firsindede og fritænkende lande som vores.
  Sker det, kan der komme nogle helt andre og utilsigtede konsekvenser, som jeg især som soldat slet ikke ønsker.
  Endnu en gang tak for en spændende og læseværdig klumme.

 • Lisbeth Straarup Anderseb (6 år)

  Jeg mener at Henrik har været en god partner for Margrethe Og de har så mange kunstnesteriske ting sammen, som de skulle have tid til at dyrke

 • Claus Thorhauge (6 år)

  Respekt ellers Karen, men her tror jeg, at du undervejs for vild i dine egne idiosynkrasier. Det begyndte interessant med samfundsmennesket og egoist-mennesket, men så fik du på en eller anden måde sat lighedstegn mellem det enkelte menneske som verdens centrum (det jeg kaldte egoist-mennesket) og humanisme.
  Der hoppede kæden af – helt af…
  PS: Hvor kommer marxisterne fra i dag – hvor ser du dem henne?

 • Jeg er helt enig. Vi burde skamme os. Håber, at HKH vil fortsætte med at berige vores kultur og samtidig nyde sit otium

 • Lilli Thomasen (6 år)

  Jeg er helt enig – og hvor du formulerer det godt.

 • Ellen (6 år)

  Kan absolut tilslutte mig overnævnte, godt skrevet

 • Helle Sørensen (6 år)

  Tak Karen. Hils Henrik hvis du er så heldig at møde ham igen.. Under ham hans otium 100% .

 • Marie Schak (6 år)

  Hvor har du ret, og hvor er det flot skrevet, jeg er total enig i det du skriver

 • Niels Huang (6 år)

  Godt skrevet og jeg er enig.

 • Grete Pötzsch (6 år)

  Jeg vil gerne tilslutte mig ovenstående. Dejligt at se, hvordan dronningen og Prins Henrik nyder hinandens selskab, især kan man se det, når de er ude i landet. Prins Henrik er lynende intelligent og meget kunstnerisk, og hans børnebørn elsker ham, kan man se.

 • Gitte Davidoff (6 år)

  Hvor flot skrevet. Jeg ,min mand og svigermor har oplevet ham i Cahors, hvor jeg fik en meget hyggelig snak med ham ganske privat. Jeg glemmer aldrig at han var så meget nede på jorden og ville høre om hvor vi boede og hvad vi havde oplevet og hvad vi syntes om egnen. Det var lige i den periode hvor der var fremstillet en ny rosé vin ,som jeg syntes jeg måtte rose, hvilket han gav udtryk for han var glad for. Jeg har altid ment han var et gode for Dronningen og Danmark.

 • Ulla Grosmann (6 år)

  Hvor har du ret. Vi burde skamme os. Jeg ønsker Prinsgemalen et lykkeligt otium

 • Kim Henriksen (6 år)

  Hvor er det fint beskrevet.
  Jeg er glad for min tid som elev på skolen, især den velkommenhed bland befolkningen var speciel i det sønderjyske (særligt for en Københavner).

  I forbindelse med min tid som sergentelev synes jeg det måtte være spændende at uddanne og præge andre. Senere var eg så heldig at få muligheden for at undervise andre sergentelever. Det var en fantastisk oplevelse at se hvordan de udviklede sig fra usikre til selvsikre fører, soldater og unge menesker.

  Det var også gennem den tid jeg mødte min kone og mine børns mor, så jeg vil altid have et helt specielt forhold til stedet.

  Sergentskolen i Sønderborg lå geografisk uheldigt i forhold til flertallet af elever og tjenestegørende….men den gav så meget andet som så rigeligt opvejet det.

 • Håkon Nielsen (6 år)

  Med fare for at blive kaldt en håbløs gammel nostalgiker, må jeg give dig ret i at vi nok ikke er os helt bevist om hvad det betyder at vi bryder den tradition, at befalingsmænds elever, alle havde haft et ophold i Sønderborg. Ikke på en kaserne langt fra byens liv, men midt i byen, så kasernen, dens ansatte, og elever var en del af byens liv, på godt og ondt.

  Historie er en mærkelig en, for ingen kunne vel forestille sig at ombygge Rosenborg slot til parkeringshus, det er det for gammelt og fyldt med historie til, men hvis vi ikke bevarer den nære historie, og dens bygninger efterlader vi ikke nogen historie til eftertiden.

  Det er ikke sådan at jeg mener at vi skulle ombygge Sønderborg kaserne til et museum, tværtimod, man burde have bevaret Sergentskolen i Sønderborg, så fremtidens elever kunne få en “smag” af hvad Sønderjylland er, ikke bare på en tur over grænsen efter billige bajere, men nogle måneder, så de kunne få en forståelse for den særlige Sønderjyske historie, som ikke alle os fra andre landsdele er os helt bevist.

  Så er der også for de fleste af os, der har haft et ophold på SGSØ, nok mange minder om hvad det gjorde ved os.

 • ole olsen verdensmester (6 år)

  syntes vi mistede 2 zoner af Jylland ved afstemningen i 21. . . og danskheden blussede først op ved efter 29/8 efter urolighederne i odense, hvor vi så talte om dem og os, indtil da var vi at betragte som arisk race .. . er det der du vil hen

 • Morten Rasmussen (6 år)

  Hvis der er kommet noget positivt ud af det voksende antal flygtninge, må det være at enhver med en smule analytisk sans kan se at hele historien er en kærkommen evaluering af vores politikeres evner udi lederskab, problemløsning og visioner. Desværre har hverken regering, Folketing eller EU’s højt besungne samarbejde vist nogen som helst kapacitet eller evner i den sammenhæng.

  Når det gælder politisk teoretiske planer, programmer og luftkasteller kører det hele på skinner, men når systemerne afprøves på en reel praktisk opgave, som man ikke selv har fået lov at vælge, kan vi se hvad det er vi har valgt og betalt til.

  Indtil nu har jeg svært ved at se at EU i denne sammenhæng er ret meget bevendt. Så skal vi betro endnu flere kompetencer til et system som ikke evner ret meget, eller skal vi i stedet bruge energi og fokus på at evaluere hvad EU i virkeligheden har udviklet sig til? Og om det er godt nok?

  Den gamle sang om “Fredens Projekt” er for længst overhalet indenom af alle mulige andre dagsordner. Og de fleste handler ikke om fællesskab.

 • fride andresen (6 år)

  Det gør også ondt, når det er ens barn/datter der bliver svigtet. (især ad.2). Tårerne er på vej ud…….

 • Michael Jul Hansen (6 år)

  Stående ovationer herfra!

  Michael

 • Irene Sørum (6 år)

  Hei! Tusen takk for dine fine ord og ditt flotte bilde. Det er da IKKE støtende i det hele tatt – det viser en gruppe flotte kvinner! Tusen takk :)!

 • Peter Ulriksen (6 år)

  …og nu fik jeg også læst det meste af artiklen. Rigtig spændende og vedkommende, og selvom man ikke er berørt personligt. Jeg har det blot stramt med de mange projekter, der dyrker en særlig æstetisk-moralsk ophøjelse af skavanker og forfald.

 • Jette (6 år)

  Hvor er det et fantastisk billede! Jeg bliver helt rørt over de modige, modige, smukke kvinder, der TØR! Jeg håber, at skulle jeg nogensinde komme i den situation at jeg har fået kræft, at jeg tør være lige så modig. Wow!
  TAK! =)

 • Dorte Bang (6 år)

  Hej Karen,
  Først og fremmest er der INTET stødende i gruppe billedet. Jeg ser et meget naturligt billede af opererede kvinder. Slut.
  Facebook er fantastisk til udbredelse af meninger, men desværre underlagt nogle udanske normer for, hvad der må vises.
  Held og lykke i tilværelsen fremover.

 • karen59 (6 år)

  Jeg har fået en besked fra Facebook om, at billedet er stødende, og at jeg ikke må promovere bl.a. liveshows på Facebook. Det kan jo betragtes som en blåstempling af de manglende bryster. Eller hvordan? 😀

 • Randi Bruhn Mannion (6 år)

  Glimrende samtidsanalyse på individplan, det ville være interessant at tænke over de strukturer i forhold til samfundet som sådan, og menneskenes muligheder for at sætte spørgsmålstegn ved sig selv og de samfundsskabte institutioner.

  Du viser jo, at stilhedens spejl er fuld af lyde.

 • Tommy Nagel (6 år)

  Jeg er venstreorienteret. Meget. Har kun ved en enkelt lejlighed hørt venstreorienterede meninger som artiklen fremfører. Gad vide hvor det sker? Indtil videre vil jeg anse det for en and.

 • Villy Søgaard (6 år)

  Kære Karen Schultz,
  Jeg er også venstreorienteret og har altid været det. Og jeg kan kun tilslutte mig dit indlæg. Den form for “argumentation”, du har været udsat for, er uacceptabelt ringe, uanset hvor den kommer fra. Desværre er det ikke et niveau, der kun findes på venstrefløjen. Så lad os i hvert fald være kampfæller mht. at hæve standarden.
  Med venlig hilsen
  Villy Søgaard

 • Jesper (6 år)

  Ud over at nævnte person er lidt primitiv i sin argumentation , så nævner han vel ikke at han er venstreorienteret. Men du tager måske for givet at hvis man taler flygtningenes sag då ER man venstreorienteret?

 • Her er så lidt tanker fra en hårdt såret veteran fra Balkan.

  Til grin.

  Jeg har følt mig til grin siden 18. sep. 1995. Dengang blev jeg hårdt såret efter beskydning af Dvorlejren i Kroatien. Jeg overlevede og røg i 10 dage koma. Desværre overlevede to af mine kollegaer ikke. I januar 2015 accepterede Forsvaret at hjælpe mig med psykologhjælp.

  Jeg havde ellers bedt mange gange om hjælp siden 1995, men afvist gang på gang. Så ca. efter nitten år, syv måneder og ti dage, kunne jeg sætte mig foran forsvarets psykologer. Uden nu at blive afvist. Det var dejligt.

  Min arbejdsskade endte på 100/80 med skader på hele kroppen. Så at jeg overlevede sådan noget, er tilfældigt og heldigt. At jeg altid er blevet behandlet sådan af Forsvaret synes jeg var til grin. Samt at jeg og andre dengang, også blev fyret for at have blødt. Endnu mere til grin.

  Kan også huske at jeg græd for mig selv, fordi jeg skulle fyres og på kontanthjælp. Langt væk fra kollegaer, identitet og opgaverr. Det havde Forsvaret ikke nævnt for sit personel før en udsendelse. Ligeledes havde politikkerne ikke. Mente dog godt at jeg kunne få lov til at prøve et A-kontor eller depot. Så det føltes til grin at skulle fyres.

  Vedbæk-Forsvarskommandoen mente jo så noget andet og bad min regimentchef fritstille mig. Hvilket jeg accepterede så han ligeledes ikke blev fyret. Kan huske jeg fik en depression, som startede en tre-måneders druk-hash-pille tur rundt på Vesterbro. Indtil jeg mødte en som sagde at han havde kørt samme stil i tolv år, og havde mistet alt. Følte at jeg nu også var til grin, så jeg tog en kold tyrker.

  Det seneste hjælpmiddel jeg har fået fra kommunen, er til et par sko før 2001. Jeg boede i Frederiksberg kommune før den blev gjort til veterankommune for fem år siden. Men de har ikke hjulpet mig. Ligeledes har kommunes tilbud med Veteranhjem heller ikke. Fonden er ven med kommunen og ønsker tilladelser, så veteraner som jeg…

  Kommunen har udbetalt mellemste førtidspension siden 2001. Men pga. mine skader siger en veteranadvokat nu, at de burde havde udbetalt den højeste pension, siden jeg ikke døde. Så Veteranhjem har ikke hjulpet efter mere end tres besøg, som kan koste deres elskede kommune. At hjemmet virker temmeligt nepotistisk hjælper heller ikke på. Det er ikke evner, som afgør frivillighjælp der. Der er penge i veteraner…

  Fordi hjælpen er vilkårlig på stedet pga folks side geschæft. Derfor kommer der næsten ingen veteraner på stedet. Der er tusinde veteraner på Sjælland, som er noteret med problemer. Hvor er de…

  Heldigvis har jeg en kone som har været ved mig siden ulykken. Og vi har et barn sammen. Hun hedder Alma og er blevet tolv. Men hvis jeg ikke havde haft noget positivt i mit liv, noget at stå op til, ved jeg ikke hvordan mit liv så var gået. Men jeg behøver ikke forestille mig ret meget. Da jeg nok ville havde siddet i fængsel for et eller andet lort. Og der ville jeg så kunne sidde og føle at jeg var blevet som systemet. Ligeglad.

  Så tak til kone og datter siden 1995, for at holde mig i kort snor. Mvh.

 • Søren Bruun Rasmussen (6 år)

  Rigtigt godt skrevet

 • Morten - - - (6 år)

  Kære Karen

  Din reaktion er forståelig. Den deltes af titusinder af mennesker, der med rædsel så Danmark invaderet af enorme menneskemængder fra den ene dag til den anden. Men den er ikke hensigtsmæssig.

  Politiet lagde rent faktisk ud med at tvangsregistrere 700 af disse migranter. Det følte de sig nødsaget til i en situation, hvor politikerne var gået i flyverskjul. Desværre. For nu har vi 700 “nye danskere”, der er rasende på os, fordi de jo bare var på vej til Sverige, og ikke anede, at de risikerede at blive standset i Danmark. Det bliver de jo ikke noget andet sted i Europa!

  Politiet holdt dog hurtigt op med den praksis, og besluttede egenhændigt at lade strømmen fortsætte til Sverige. Jeg blev kisteglad, da de gjorde det! Og det burde alle andre danskere også blive.

  Det er vigtigt at forstå, at dette store antal mennesker kun kommer ind over vore grænser, fordi Sverige har kaldt på dem. Uden Sveriges sirenesang og opfordringer til søge asyl dér, ville de slet ikke være her. Det er derfor ikke rimeligt, at vi standser dem her og byder dem velkomne som “nye danskere”. Det kan vores samfundsprojekt slet ikke holde til. Vi er ikke svenskere. Vi er danske, og vi vil vedblive at være danske.

  Derfor er grænsekontrol i øjeblikket en stærkt tvivlsom idé. Fordi det vil betyde, at vi skal overtage Sveriges mange immigranter.

  – Hvis vi derimod valgte den ungarske løsning, som siger: Du kan kun søge asyl i Ungarn, hvis du kan vise, at du allerede har søgt asyl i det seneste, sikre land, du har været i, men har fået afslag. Kan du ikke dét, bliver du sendt tilbage til det land, du sidst er kommet fra, for så er du ikke flygtning. Denne ordning er helt i Schengen-reglernes ånd.

  Men seneste, sikre land, migranterne i Danmark har været i er Tyskland. Og for Tyskland er en traktat som bekendt “en lap papir”, for Tyskland ER reglerne, og ER “EU” (der lyder ikke et “pip” fra dette “EU”, når Tyskland overtræder reglerne og ændrer dem). Og Lars Løkke Rasmussen tør derfor ikke andet end at øjentjene Angela Merkel. Og han fornemmer ikke på hendes signaler, at hun ønsker, at Danmark skal indføre denne logiske praksis.

  På nuværende tidspunkt vil grænsekontrol altså være en katastrofe. Så længe, vi ikke evner at stemme politikere ind, der har modet til at træffe beslutninger som den ungarske – “du skal have søgt asyl i Tyskland, før du kan søge asyl her – ellers bliver du sendt tilbage” – er det bedste forsvar, vi overhovedet har … at lade stå til!

  Men om fire år kan vi på ny forandre situationen. For da er der valg igen.

  – – –

 • Jan norup (6 år)

  Føler mig også meget til grin.Har været i forsvaret siden jeg var 17 år nu er jeg 58.holdt i forsvaret 2013 dec,dvs i næsten 38 år.har været udsendt af UN, har derfor søgt efter veterankort og veteranmedalje.Fik brev om at forsvaretpersoneltj ikke kunne finde min stampose med mine oplysninger.og at JEG skulle kunne dokumentere i form af billeder mm.at jeg havde været udsendt. Skriver dette for vise at der ikke må være ret meget styr på stamposermm.

 • Ivan (6 år)

  Jamen hvis dem der lavede lovene, og gik forrest, ville alle følge med, men nej, de gemmer sig godt mag helheden

 • Ole Nielsen (6 år)

  Hejsa…har nu været soldat i 40 år og lavet lidt af hvert. Udsendt 13 gange til Mellemøsten, Afrika og Bosnien.

  Måske jeg tager fejl, men i min optik, er der gået akademiker (både forsvarsmæssigt, efterretningsmæssigt og politiker”mæssigt) i forsvaret !…ret mig endelig hvis jeg tager fejl !

  kh
  Ole

 • 1964 Cuba krisen ,husker jeg tydeligt ,var ansat som Militær Privat Chauffør,i Hærstaben Lille Amalienborg ,og mordet på J,F Kennedy,og var senere udsendt på Cypern i 1966,som Maskingeværs skytte,glemmer aldrig ,da vi skulle rydte,en,Tyrkisk stilling,på vejen til Kyrenia bjergene,og vores nu afdøde Delingsføre,LT .Olsen .kommandrede,afsikring,aldrig har jeg hørt et så højt et klik fra gruppens våben ,og på samme tid det sider i mig den dag idag,hvorfor gjorde vi det for at fortælle,alle de Tyrkiske soldater,at vil man fred,så opføre man sig ordentlig og retter sig efter,det man på demokratisk vi aftaler.
  Ps:Om jeg var bange ,nej men bagefter,var jeg rystet,hvor kunne vi vide de løb deres vej alt hvad rem og tøj kunne holde til,og vi ikke blev beskudt,Det var vores bidrag til freden som FN udsendt,og flere andre episoder i 1966 på Cypern,derfor er et Beredskab og Forsvar nødvendig ,i dagens Danmark <3

 • Mads Timm (6 år)

  Til grin vil jeg nu ikke sige. Det er politikkerne og befolkningen, der til hver en tid definerer hvilke opgaver vi som militære skal løse. – det har vi gjort.
  Til den nuværende situation kunne man jo passende tilføje at de liberale partier jo gik til valg, sammen med DF, på en påstand om at Danmark ikke var en del af verdenen og at vi kunne lave vores helt egen “straks” opbremsning, som om det ville ændre noget. Ikke et ord om en fælles løsning eller at støtte de lande der for alvor stod med problemerne.
  Det var ikke rettidig omhu. Men ingen politiker eller militær chef har bekymret sig om andet end nærmeste mål og det har man ikke gjort siden afslutningen på den kolde krig.
  Vi har i dag intet, intet beredskab. Ingen tænker i at bruge forsvaret, beredskabsstyrelsen eller hjemmeværnet som det beredskab samfundet altid bør kunne trække på. Forsvaret har ingen reserve og slet ingen planer. Andet end en HR-strategi. Det statslige beredskab var man ved at nedlægge fordi en venstre politiker ikke var inde i fagområdet i nogle helt andre finansforhandlinger og hjemmeværnet behøvede jo ikke at have våben….. Men kunne blive ved.
  Så du har ret så langt, at ingen længere tænker i at man skal have et beredskab.
  Havde man haft det, kunne man jo i foråret havde hævet beredskabet og begyndt og tænke i, “hvad nu hvis”? Og da man så at Grækenland og de andre lande begyndte at åbne, kunne man have forberedt modtagelse og håndtering.
  Se det havde været fagligt professionelt. Men der er der ingen der er i dag. Jeg tror man skal have været soldat under den kolde krig, for at forstå. Men det er ikke CIMIC alene, det er en fundamental holdningsændring der skal til. Vi skal se langt, prioritere målene og ikke nøjes med at bekæmpe de nærmeste mål.
  Blot en tanke fra en stadig aktiv major.

 • Henrik Friis (6 år)

  Helt herlig læsning på en lørdag morgen, hvor netop tanker om kærlighed og det at miste den fylder meget! Tak, Karen

 • carsten (6 år)

  Dejlig forfriskende skarp analyse, der rammer helt præcist. Kloge ord Karen.

 • Bente Blaafalk (6 år)

  Jeg hader tanken om alle de fremmede, der kommer til mit land. Men ved at læse dit indslag gik det op for mig, at det er frygten for fremtiden, jeg hader. Jeg er splittet mellem medfølelsen med de “rigtige” flygtninge og så alle de andre, der kommer ind med det fortsæt at ødelægge vores samfund. Jeg er glad for at have læst dine ord, de har hjulpet mig til at huske, at de fleste har brug for hjælp, tak.

 • Martin Beltoft-Olsen (6 år)

  Hej Karen.
  Tak for et oprigtigt nuanceret billede. Jeg er af den type som bare vil hjælpe og ikke ser de ‘onde’ som et trusselsbillede.. Glemmer i tiden netop at der jo ikke er de gode og de onde,, retorikken fra begge lejre er svær at tynges med.. Der er jo lidt af hvert i os alle.
  Især med netop a la Suzannes afstumpede perfide galle den anden dag(som hun selv referer til længere oppe) er det så svært at finde noget ønske om at forstå fra hvilke baggrund jeres (dine) velargumenterede bekymringer stammer fra..
  Dit indlæg er en øjenåbner.. Ikke fordi jeg på nogen måder kan ændre hvad mit hjerte beder mig følge, men snarre en huskekage på hvad der driver hvem..
  Personligt forbyder jeg mig selv at fokusere på ‘det onde’ som værende dem som kommer væltede op igennem Europa, fordi jeg er overbevist om at det er så forsvindende en lille del af dem,, og dermed ikke mit fokus værd..
  Derimod frygter jeg hadet og den ondskab som ulmer her i den oprindelige befolkning.. Der er efterhånden gået så mange år at historien snart er gået tabt i erindring,, så ingen længere husker hvilke betydning hadet havde for den ondskab som hærgede i midten af Europa i 30’erne og 40’erne.
  Fordi den glemmes vil den historisk set gentage sig,, den menneskelige natur er så øretæveindbydende:-)
  Fordi befolkningerne lod stå til og så stiltiende til voksede hadet til det var uden kontrol.. Jeg vil ALDRIG stoppe med at prædike næstekærlighed og empati,, og jeg vil aldrig lade mistroen til en ondskab som hersker i et snævert gruppering af et folkeslag, lade mit syn sløre for virkeligheden..
  Ondskab vil altid være en del af verden og ret nem at forholde sig til, fordi menneskene bag ofte er ret ynkelige,, men hadet til hele befolkningsgrupper/religioner netop pga frygten for ondskaben,, er så MEGA vigtigt at bekæmpe.. Ellers ligger vi om lidt igen øde hen efter en grim verdenskrig..

 • Torben Sandal Petersen (6 år)

  Tak, meget indsigtsfuldt og præcist. Satte meget på plads for mig, især splittelsen mellem danskerne.

 • Pia (6 år)

  Tusinde tak Karen.. Det lyder som om, vi kommer fra samme familie. Mvh Pia

 • Suzanne bjerrehuus (6 år)

  Tak Karen en fremragende analyse. Lige hvad jeg havde behov for at læse. Kan nu bedre forstå de meget passionerede gutmenchen, som har kastet sig frådende over mig og andre på min fb side med perfide og personrettede fornærmelser som intet har med sagen at gøre. De er helt uden for pædagogisk rækkevidde. Men de er – som jeg har forstået dig – drevet af oprigtig kæmpe kærlighed og godhed. De vil gøre alt for at hjælpe. Der er Ikke en tanke på terrortruslen, når man ikke registrerer de folk,som kommer hertil. Ikke en tanke på hvem, de bare fragter i skjul eller giver husly. Ikke en tanke på,hvad der sker med vores kultur.

 • Jesper Lindebjerg (6 år)

  Det mest forstandige indlæg jeg endnu har hørt i debatten. Tak!

 • Jesper Lindebjerg (6 år)

  Det lyder som den gode gamle sætning om at det værste er sammenblandingen af et lavt selvværd og høje ambitioner. Det er en interessant artikel – en interessant observation. Det ærgrer mig at du bruger en fiktiv historie til at eksemplificere klienttypen. Hvorfor ikke bruge eksempler fra virkeligheden når nu din pointe netop handler om (fordrejning af) virkeligheden?
  Vil du hjælpe mig med at forstå sætningen “Hvor de samler på beundrere kun, når de krævende fans insisterer på lidt responsiv feedback”?

  Tak fordi du brugte tid på at skrive.

  Jesper Lindebjerg

 • Inge Larsen (9 år)

  Hej 🙂
  Har først lige set dit indlæg på cancerforum, vil gerne bidrag hvis du stadig mangler ??
  Jeg fik diagnosen endetarmkræft i maj 2012, er opereret i juni. samt haft stomi, er nu i forbyggende kemo behandling.

  mvh

  Inge

 • karen59 (9 år)

  Send endelig – jeg er i gang med at redigere, men kan godt bruge flere 🙂

  Dbh Karen

 • Malene (9 år)

  Hej Karen,

  Lyder som en god ide. Jeg kan se at du i et tidligere indlæg har skrevet at der ikke er en deadline, men at du gerne vil have info inden maj.

  Mangler du stadig historier, for så vil jeg da gerne fortælle min. Er først lige “faldet” over din side! 🙂
  Malene

 • Helle Seifert (9 år)

  hej
  under “se et udkast til de to sider” så kan Mariannes historie ikke læses af mig.. det står på (russisk) ??? er det et andet stedjeg kan læse hendes udkast??

  Hilsen Helle

 • karen59 (9 år)

  Hej Camilla,

  Du skal være så velkommen, og jeg kan se, at du allerede har afleveret. Status for bogen er, at små hundrede mennesker har givet tilsagn nu, og at ca. halvdelen har afleveret. Så hvis I kender nogen derude, så giv dem gene linket her.

  dbh Karen

 • camilla (9 år)

  Hej Karen
  Jeg er en pige på 35 år der har haft bugspytkirtel kræft, kunne da godt tænke mig at fortælle andre om det.

 • karen59 (9 år)

  Det lyder godt. Der er ikke fast deadline, men jeg vil gerne have det inden maj.

  Dbh Karen

 • Bodil Thomsen (9 år)

  Hej Karen.
  jeg vil gerne bidrage. Hvornår er der deadline?

 • Hej Karen,

  Jeg har selv skrevet en bog om mit forløb, som kan ses på http://www.ildiko.dk/nytliv, men vil meget gerne bidrage hvis det kan gøre en forskel for andre.

  Jeg kan evt. bidrage med uddrag af min bog..

  Hører gerne fra dig igen på roc@ildiko.dk

  Mange hilsner fra Rita

 • karen59 (10 år)

  Hej Aase!

  Dejligt, du vil være med. Der er 48 med allerede, det er virkelig overvældende, at så mange så hurtigt vil dele deres historie med mig og andre.

  dbh Karen

 • Aase Kjærgaard Jensen (10 år)

  Hej Karen!
  Jeg synes din ide er super, der er ingen der forstår en så godt som den der selv står eller har stået i situstionen.
  Jeg havde i 2007 tyktarms kræft og kom godt over dette så i 2010 fik jeg konstateret brystkræft og er nu også over dette, men har varrig men af kemo behandlingen.
  Jeg skriver til dig og sender det på mail
  Mvh Aase Kjærgaard.

 • karen59 (10 år)

  Hej igen, super at I vil være med. Jeg sender en mail til jer hver især.

  dbh Karen

 • Gregers Gronemann (10 år)

  Hej Karen. Superide. Overvejer om jeg vil være med. Er 66 år har prostatakræft som ikke kan helbredes. Skal man bruge din skabelon eller må man skrive frit?

  Mange hilsner Gregers

 • Mette Skov Pedersen (10 år)

  Hej Karen

  Jeg så dit indlæg på CancerForum, og syntes det er en fantastisk god ide.

  Jeg har haft kræft i øjet, og har derfor fået fjernet mit øje. Hvis det har interesse, vil jeg meget gerne være med.

  Hvornår skal du senest have et indlæg?

  Mange hilsner

  Mette Skov Pedersen

 • Hanne Westh (10 år)

  Hej Karen
  God ide. Jeg vil meget gerne bidrage med min “historie”. Hvornår er der “deadline” for indsendelse af fortællingen? Mit bidrag vil især komme til at handle om hverdagen efter diagnosen og alle de “kampe” man kan komme ud for undervejs i forløbet. Men “historien” ender heldigvis godt, trods en meget ændret hverdag.
  V.h.
  Hanne Westh

 • karen59 (10 år)

  Mange tak. Vi vil gerne lave bogen med mange forskellige fortællinger, så skriv endelig 🙂 Man skal bestemt ikke være færdig med behandling. Der er kun ét eneste kriterium: Man skal have fået diagnosen kræft. Og det er vi jo mange, der har; knap 250.000, dvs. 1/4 million mennesker

  I kan gå ind på siden ‘Skriv dit bidrag her’ – og så skrive i skabelonen. Mail mig endelig, hvis der skulle opstå problemer undervejs, ja i det hele taget. karen@karen-schultz.dk

  dbh Karen

 • Bodil Tantholdt-Hansen (10 år)

  Rigtig god ide. Vil meget gerne deltage. Skal man være færdig med sin behandling, for at kunne deltage. Mange hilsner Bodil

 • Maibritt Bjerring (10 år)

  Kære Karen

  Hvilken god ide, jeg har selv savnet noget litteratur under mit sygdomsforløb, jeg vil meget gerne bidrage med min historie.
  Fik sidste kemo juli 2011 og pt næsten færdig med herceptin og lykkelig ud på den anden side – hvis du kan bruge min historie så kom retur til mig.

  Hilsen
  Maibritt

 • karen59 (10 år)

  Hej Marie,
  Jeg vil meget gerne have dig med. Jeg har været så spændt på, hvordan ideen ville blive modtaget, og nu kan jeg se på Cancerforum, at der kun er positiv respons. Pyhhh. Jeg havde selv allermest glæde af at læse alle mulige andres historier, da jeg blev syg. Jo flere, jo bedre. Og hvis der kan stå mange historier ét sted, ja så ville og vil jeg gerne læse dem alle. Ligesom lægerne indberetter vores allesammens data om vores kræftsygdomme, kunne det være for vildt, hvis kræftramtes egne beskrivelser kunne blive samlet. Så tak for dit ja. Kom med dit bidrag snart; vi sætter det jo op, som det vil se ud i bogen, og så får du det til korrektur og godkendelse.

  Uh, jeg glæder mig, kan jeg mærke.

  dbh Karen

 • Hej Karen
  Jeg så lige dit indlæg på CancerForum, og vil lige skrive til dig her.

  Det lyder som en fin idé med bogen, som jeg gerne vil bidrage til. Har selv haft brystkræft for 2 år siden, og er fint igennem. Og synes det er vigtigt, at vi ude i det virkelige liv fortæller andre/kommende patienter, alle slags historier – ikke kun de sørgelige. Og jeg er een af dem, der synes, at det har været OK at komme igennem 🙂 Og een af dem, der bliver forbløffet over, hvor mange småting der er efterfølgende….de fylder jo faktisk mere end selve operation/behandling.
  Lad mig høre, om du er interesseret i at have mig med.
  Bedste hilsener
  Louise

Go to Top