I ved jo godt, at jeg har sat mig for at skrive fem romaner, der på forskellig vis tager udgangspunkt i mit liv. Nu er min plan blevet forstyrret, mildest talt. For jeg har fået kræft – igen.

I 2018 kom Uren. Om opvækst og ungdom i Kolding, kampen for at holde en nærgående stedfar fra livet, kampen for at komme væk, væk fra en omklamrende og blind mor, ud i livet.
I 2019 kom Uren 2. Om at blive til noget i en fin verden, om fire år på Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot i København, hvor traumerne fra opvæksten flytter med og holdes skjult.
I 2021 kom For den rene er alting. Om at rejse sin vej, om at være midt i en ond skilsmisse, med langvarig terapi og karriere i rygsækken. Om at møde kærligheden, om at få brystkræft – og blive sammen. Om at være mønsterbryder på kærlighedsmåden.
I 2023 kommer Den fædrene længsel. Om at længes efter en far. Om at have flere fædre. Om at finde den rigtige far. Om at være enebarn i livet uanset.
I 2025 kommer Marengskys. Om de vigtige relationer i et menneskeliv. Om ikke at være nærig med sig selv og sine kys.

Kommer min plan til at holde? Jeg ved det ikke.

Jeg har været i udredning for lungekræft siden 16.11.21. Først 27.01.22 blev jeg opereret på Rigshospitalet. Lungelæger er en mangelvare for tiden. Kræftpakkernes garantier glider. 72 dage ventede jeg på operationen, som overraskende viste, at der nu også sidder lidt udenfor lungen. Det kan være lungekræft, der har spredt sig, det kan være lungehindekræft, der har spredt sig, eller det kan være brystkræften, der er kommet tilbage. Svar om 14 dage. Ikke flere operationer. Men kemo? Immunterapi?

– Det er ikke så godt, som jeg sagde til min nye kæreste, Per, i 2010, da jeg fik brystkræft.
Per er blevet min mand siden da og passer mig nu igen som en baby. Vi har råbt, bandet, grædt og også grinet i de sidste måneder, for ingen kan være afsindige hele tiden. Per er alting.
Og midt i det hele oplever jeg mine børn og svigerbørn og børnenes far og børnebørnene på nye, livsbekræftende måder og glæder mig over al den kærlighed, der er i mit og i deres liv. Det er vitterligt lykkedes mig at bryde mønstret på kærlighedsmåden

Kommer min plan til at holde? Jeg ved det ikke.

Jeg vil gøre mig inderligt umage med at elske mine mennesker og med at skrive to timer om dagen. Den plan kommer til at holde. Så må Gud om resten
#dklit #autofiktion #fuckcancer