Kræftpsykologernes vendebog

Kræftpsykologernes vendebog
ISBN: 9788764800173. Gratis e-bog her.
Bogen kan købes hos alle boghandlere.
Udgaver: Paperback, e-bog.

Psykologerne Karen Schultz og Dorte Kongerslev beskriver, hvordan det er at blive – og at være kræftpatient. De har begge selv prøvet det og trækker derfor både på deres faglige og personlige viden.

Bogen er en vendebog, hvor de to psykologer fra hver deres ende af bogen giver deres egen vinkel på dette at være kræftsyg:

Karen Schultz er især optaget af, hvordan du bevarer din værdighed og dit overblik som syg. Du er udfordret på din eksistens i form af en truet frihed, en væren alene, et tab af mening og en trussel om at dø.

Cand.psych. aut., specialistgodkendt og uddannet 1996 fra Københavns Universitet. Har især samtaler med mennesker, der er i grænsesituationer; når livet føles meningsløst. Er forfatter til flere eksistensbøger. Karen Schultz fik brystkræft i 2010.

Dorte Kongerslev er især optaget af, at der ikke er en perfekt, rigtig måde at være syg på. Sundhedsvæsenet og den syge selv kan sikre en individuel særlighed i den enkeltes sygdomsforløb. En mig-gørelse.

Cand.psych. og uddannet 2004 fra Københavns Universitet. Har stor erfaring med mennesker, der er pressede af deres vilkår. Har blandt andet arbejdet med angst, stress, depression, sorg, kronisk sygdom og kræft. Dorte Kongerslev fik livmoderhalskræft i 2007.

Kommentarer fra læsere

Grundstemningen i teksten: En følelse af blødhed, at ligge åndeligt på en dejlig pude og blive trøstet. Hanne, brystkræftpatient.

Tænkte en del over sætningen – han valgte det bedste for mig. – Er sikker på, det ikke var det bedste for ham. Kim, pårørende.

Alt, hvad I har skrevet, kan jeg relatere til mig selv. Jeg har i den grad søgt efter sådan en bog. Iben, tidligere modermærkekræftpatient.

En fin fortælling med balance mellem hoved og hjerte. Det store overblik og det meget følsomme, der ligger lige neden under. Mette Lykkedegn, pårørende.

Genkendeligt, uanset hvilken form for kræft man er ramt af. Bo Richter, halskræftpatient.

Sætningen – at lukke et andet menneske ind i dit hemmelige rum – gjorde en stor forskel for mig. Mette Lykkedegn, pårørende.

Jeg kan varmt anbefale også hjertepatienter at læse bogen. Bo, hjertepatient.

Jeg blev både berørt og bevæget, mens jeg læste. En af bogens gaver er for mig, at den tilbyder begreber og billeder, som er genkendelige. Christina Passarge, pårørende.

Flot og hudløst ærligt skrevet – bogen kan være et godt redskab for mange kræftramte. Linda, tidligere hudkræftpatient.

Go to Top