Uren 1

Uren 1
ISBN: 9788764800340.
Udgaver: Bog, lydbog og e-bog.
Signeret indbundet udgave med smudsomslag. Ca. 408 sider. Læs mere her
Både Uren 1 og 2 var indstillet til Debutantprisen på BogForum i 2019. De kan købes i alle boghandler, og de er på bibliotekerne og også på e-reolen som lydbog og e-bog – og på Mofibo og Storytel.
Den selvstændige treer: For den rene er alting udkom 14. november 2021. Læs anmeldelser her.
Den lidt længere baggrund
Jeg har for egne, opsparede penge sat et stort, professionelt bogprojekt i søen med fem romaner (autofiktion) i en serie kaldet Uren og på mit eget forlag November. Jeg har haft erfarne bogfolk, Jonas Holm og Carl Zakrisson til at hjælpe mig med det arbejde, der traditionelt hører forlaget til.

De første to romaner er udkommet; der kommer fem er planen. Det er et selvbevidst projekt, som de fleste ville skamme sig over at ville. Og at ville vise frem. Jeg er holdt op med at skamme mig. Udefra set er jeg en succes som psykolog og oberstløjtnant, og de mennesker, jeg møder, tror, at jeg blot får gode ideer og omsætter dem til kommercielle successer. Sandheden er, at mit drive stammer fra det, jeg har manglet. Jeg er vokset op uden far, uden penge, uden omsorg. Alligevel kan det lade sig gøre at blive en succes i den forstand, at jeg lever det liv, jeg vil.

Jeg vil én ting med bøgerne: Vise at det er manglen og det vedvarende mørke indeni mig der murrer, det mørke som moderne liv flygter fra og ikke vil kendes ved, for vi skal for Guds skyld være lykkelige, – det er dét mørke, der først og fremmest driver mig i mit liv og gør mig til et menneske, der gør noget. Det er en brændende drivkraft at have i sig, og denne gøren, disse aktiviteter er mit liv.

15 % af alle børn i Danmark vokser op med omsorgssvigt af alvorlig karakter. I form af forældre der ikke er der, psykisk, fysisk, i form af tæv, seksuelle overgreb, forældre der har hovedet oppe i egen røv eller nede i mobilen, når de endelig er der.

Disse børn bliver voksne en dag og skal finde deres egen sti at træde. Handling er en god sti at træde. Handling bliver til liv, ikke lykke, men levet liv.

Jeg er gift med en grønlandsk mand, som jeg var på sergentskole sammen med i ni måneder for snart 40 år siden. Vi mødte hinanden igen i 2010 og efter en kop kaffe da, har vi været sammen siden. Ham er jeg sammen med, selvom han ikke bruger mange ord ud ad munden, og jeg er forfatter. Vi hører sammen. Vi har købt et nedlagt bygdehus inde i Godthåbsfjorden, hvor vi bor i en måned ad gangen og skriver, spiller, vandrer.

Kærlig hilsen Karen
Go to Top